Privacybeleid

Privacyverklaring DJ Auto’s en Scooters V.O.F

Versie van 7 Juni 2018

Je wilt je ook online vrijelijk kunnen bewegen

Bedankt voor je bezoek aan onze website www.djautos.nl Wij vinden het belangrijk om jou zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden op het gebied van zonwering. Dit gebeurd via de website, maar ook tijdens een adviesgesprek waarbij duidelijkheid en transparantie een groot goed is. Bij nadere interesse meld je je aan voor de nieuwsbrief of je dient een contactaanvraag in door middel van het contactformulier. Daarbij laat je online sporen na en/of persoonlijke gegevens achter.

Dat vraagt om bewust informeren en beveiligen

Als onderneming zijn wij verplicht je te informeren over de omgang met je persoonsgegevens. Wat ermee gebeurt, met welk doel, en hoe ze worden bewaard en beveiligd. Dat staat verwoord in deze Privacyverklaring. Deze dient beknopt, transparant, begrijpelijk en gemakkelijk toegankelijk te zijn. Die waarden liggen dicht bij wat wij -onder meer- willen uitstralen met onze website

Je gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld

Uiteraard. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief gebruiken wij je gegevens alleen voor dat doel. Als je een adviesgesprek / inmeetafspraak, reparatieaanvraag, offerteaanvraag en/of een vraag stelt via het contactformulier, per e-mail of Facebook, gebruiken wij je naam, e-mailadres en telefoonnummer om contact met je op te nemen en je locatiegegevens om bij je langs te kunnen komen. De toelichting die je er eventueel bij vermeldt, verlaat onze mailbox niet. Komen wij tot een overeenkomst óf bestel je online een product dan beschikken wij, nadat je een (aan-) betaling hebt verricht  automatisch over je bankgegevens. Jouw bankrekening wordt alléén gebruikt om de betaling te voltooien of wanneer jij geld van ons terugkrijgt. Over dat alles hieronder in detail meer.

Over welke persoonsgegevens gaat het precies?

Doordat je onze website bezoekt, een contactformulier invult, een mail stuurt en/of gebruik maakt van onze diensten van ‘DJ Auto’s en Scooters ’, worden je persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres (het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en gegevens over je activiteiten op de website.

Waarom worden die opgevraagd?

Om contact met je op te nemen en om de dienstverlening te kunnen uitvoeren. Wij gebruiken je naam en contactgegevens logischerwijs om contact te onderhouden en je te informeren over relevante, aan de dienstverlening gerelateerde zaken. Alle informatie die je per mail deelt, slaan wij zorgvuldig op. Telefonisch gedeelde informatie kan schriftelijk worden vastgelegd indien dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de dienstverlening. Je gegevens worden tevens verwerkt om nieuwsbrieven en/of een enquête te versturen voor het ontdekken van eventuele verbeter- /aandachtspunten. Of om je anderszins te informeren over onze bedrijfsactiviteiten, en om bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van de website.

Wat gebeurt er niet met je gegevens?

Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens).

Worden je gegevens met derden gedeeld?

Ja, uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:
– bank, vanwege de verwerking van betalingen
– belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens
– websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
– Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens website
– Toeleveranciers; om een eventuele overeenkomst tot uitvoering te brengen is het mogelijk dat wij jouw persoonsgegevens verstrekken aan partijen die materialen, onderdelen of producten aan ons toeleveren of werkzaamheden in opdracht uitvoeren.

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten.

Nieuwsbrief

Onderaan iedere nieuwsbrief vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden.

Wat gebeurt er terwijl je surft?

Technische en functionele cookies worden gebruikt om onze website naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te garanderen. Daarnaast worden via Google Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres.

Cookies – laat ze voor je werken

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.

Google Analytics – op privacy-vriendelijke wijze

Daarmee wordt bezoek- en klikgedrag op de website geanalyseerd. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Google en Google Analytics vind je hun privacy beleid met meer informatie.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres heb ik geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en er wordt geen gebruik gemaakt van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op.

Je gegevens zijn goed beveiligd

Wij nemen de bescherming van je gegevens serieus. Je gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), onze computer(s) zijn met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd, en de website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje voor de url.

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld. Concreet: de gegevens van bestaande klanten worden niet langer bewaard dan 26 maanden na afloop van het laatste contact. De gegevens van potentiële klanten worden niet langer bewaard dan 24 maanden na het eerste contact indien er geen overeenkomst tot stand komt. Er is een uitzondering: net zoals elke ondernemer zijn wij wettelijk verplicht onze administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

Klopt er iets niet, wil je je gegevens inzien of laten verwijderen?

Vanzelfsprekend heb jij diverse rechten omtrent het beheer van jouw persoonsgegevens. Wens je je gegevens in te zien, te wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op en wij maken het voor je in orde, uiterlijk binnen vijf werkdagen. Ook als je je gegevens wilt laten wissen of gebruik ervan te beperken. Echter, indien je al een bestelling hebt geplaatst, is het achteraf niet mogelijk om de naam op de orderbevestiging en factuur aan te passen. Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.


Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem ook dan contact op via:

DJ Auto’s en Scooters
Domineeslaan 95a
1161 BW Zwanenburg
020-4971743
info@djautos.nl

Dank voor het lezen.